Great Barrier Reef, Australia

Det blir fort mange stater naar man sitter mange timer i sin fine røde ponitac:). Etter et hyggelig besøk hos Ida satte vi oss i bilen grytidlig og kjoerte sørover i retning New Orleans og The Kleive Familiy. Paa veien hadde vi et lite stopp innom La Grange i Georgia, slappet av ved bassenget og tok livet med ro. I New Orleans ble vi tatt veldig godt i mot av Pat og Jerry. Jerry er fetteren til Hetty og det var faren hans som utvandret til USA. Den første kvelden satt vi og skravlet litt utover kvelden ved kjøkkenbenken og fikk blant annet høre hvordan det var under Katrina i tiden etterpaa. Det har gaatt to aar siden orkanen, men det er fortsatt omraader i byen som ikke har strøm.  

When in Rome.. Søndag ble vi med Pat og Jerry paa gudstjeneste i en katolsk kirke som de tilhører. Det er ganske annerledes enn det vi er vant med fra Norge. Vi kjenner ikke mange som gaar i kirka og selve gudstjenesten var ogsaa annerledes enn det de fleste av oss kjennr fra julaften. Her var det mange ritualer og kun en kort preken. Etter kirka fikk vi en stor søndagsfrokost som Jerry stelte i stand. Sweetpotato pancakes med egg og pølser. Senere paa dagen var vi invitert til en “cook out” for sønnen til en vennefamilie av dem som skal til Irak om to uker. Det var et stort selskap og alle tok veldig godt i mot oss med haandhilsen og klemmer. I selskapet fikk vi ogsaa moett lille Jerry og Tammy, begge er tremenningene til Karl. Vi satt og skravlet lenge rundt middagsbordet.

Mandag fikk vi virkelig opplevd New Orleans. Vi var paa Swamp tour der vi fikk sett masse alligatorer:) Guiden kjørte oss rundt paa elvene og visste akkurat hvor han vanligvis kunne finne dem, vi saa sikkert 20 av dem tilsammen. Vi fikk ogsaa mate dem med raa kylling, og vi fikk holde en liten søt en paa ca 20 cm. Bildene av turen har vi allerede lagt ut. Etter turen dro vi ned til The French Quarter i sentrum av New Orleans. Vi gikk Bourbon street, spiste Benje paa Cafe Le Monde, satt og saa paa Mississippi river og spiste Alligatorkjøtt paa en cafe. Alt kan anbefales:).  Fikk ogsaa oppleve litt av musikken med musikere i gaten som spilte Jazz. Hjemme ventet Pat og Jerry med en Shrimp boil til middag.

Tirsdag satte vi oss i bilen igjen, tok en tur innom en Destrehan Plantation og fikk litt historie om de store sukkerplantasjene, hvordan de bygget husene sine paa den tiden og hvordan plantasjene ble drevet av slavene. Kjørte I 10 videre saa langt vi kom, og sov paa et motell utenfor San Antonio.

Onsdag startet vi dagen med mer historie, vi hadde hørt at The Alamo var noe vi maatte innom, og det stemte. Her gikk vi inne i festeningen der Davy Crockett og 200 andre soldater prøvde aa stoppe mexicanerne fra aa ta landet deres. Crockett og de andre holdt tilbake ganske lenge, men ble overmannet av 2000 menn. De holdt lenge nok til at Texas vant krigen lenger inn i landet. San Antonio hadde ikke mye annet aa by paa, saa vi kjoerte videre til Austin. Austin er en hyggelig liten by med masse liv og masse utesteder. Vi luktet litt paa stemningen i gaar, og tenker oss ordentlig ut i kveld. 100 000 mennesker er akkurat paa vei for aa innta byen for en aarlig musikkfestival. Den begynner i morgen, men nesten alle overnattingstedene er solgt ut i natt, saa vi regner med at det blir ganske mye liv i sentrum i kveld.

KarlKleive.com © 2019 All Rights Reserved