Great Barrier Reef, Australia

I helgen fløy Ida og jeg til Tikal, som er en forlatt by hvor Mayaindianere levde i nesten to tusen àr – fra ca. 900 f.Kr til ca. 900 e.Kr. Byen, som bestàr av en masse templer i tillegg til boliger, er den største av av alle Mayaruinene i Mellomamerika og er pà UNESCO´s World Heritage List. Det er en del templer som fortsatt ikke er blitt gravd ut, men man antar at den gamle Mayabyen dekker ca 60 kvadratkilometer.

Tikal ligger midt i jungelen nord i Guatemala, og vi bodde pà et hotell rett ved siden av nasjonalparken - passende kalt “Jungle lodge”.  I tillegg til eksotiske fulger, var det fult av apekatter som slang seg fra tre til tre over hodene vàre. Bàde spider monkeys og howler monkeys. Vi fikk noen bra bilder av aper hoppende fra gren til gren, sà titt pà bildesiden (Guatemala 2007 – del4). Det var en utrolig eksotisk tur inn i jungelen og à bli vekket 04:00 av en brølape rett utenfor hytten vàr var langt fra vàr hverdag i Antigua.

Hjemme i Antigua, har jeg jobbet en uke for organisasjonen From Houses To Homes, som bygger hus til fattige Guatemaltekere som bor i provisoriske skur av bambus og blikk. Etter at skolen jeg jobbet for tok sommerferie, bestemte jeg meg for à bygge hus istedenfor. Sist uke hjalp jeg til à bygge et hus til en familie hvor moren i “huset” hadde mistet mannen sin ifjor, hadde seks smà barn og tjente 400 kroner i màneden.

Vi jobber fem frivillige og to profesjonelle guatemaltekere, og bruker 7 arbeidsdager pà à bygge et hus. Idag begynte vi et nytt hus, sà dagen idag har bestàtt i à blande sement. Denne uken har vi ikke sementblanderen, sà vi blander vann, sementblanding, sand og grus med spader og trillebàr. Vi har fylt grunnmur av betong idag, noe som betyr at jeg har hakket gud-hva-hvor-mange kilo betong med hakke og gravd en masse jord. Etter jobb spiller vi fotball med lokale folk pà en fotballbane av betong. Fotball i 25 grader og stekende sol 2000 meter over havet er hardt arbeid, men veldig moro. Som Ida har nevnt tidligere, kommer jeg nà hjem hver dag full av sement og maling over hele meg. Elsker det.

Bilder fra Tikal samt jobben til Ida og jobben min ligger her.

KarlKleive.com © 2024 All Rights Reserved