Great Barrier Reef, Australia

Vi har fått oss leilighet! Den ligger i 21. etg. i en skyskraper midt i hjertet av Brisbane i fem minutter gangavstand fra Gardens Point som er campuset til Karl og Preben. Det vil si at den også er fem minutter til shuttlebussen som går mellom Gardens Point og Kelvin Grove som er mitt campus. Det er deilig å vite at vi har et sted å bo sånn at vi kommer helt i orden til studiet starter. Bygget har svømmebasseng (jeg tror dessverre ikke det er jaccuzzi), gym, felles barbequer og kino. Vi skal bo sammen alle tre og i leiligheten har vi tre rom, to bad og to balkonger der vi kan se Botanical garden fra den ene hvis vi legger godviljen til. Er ganske fornøyde med prisen i et boligmarked som er blåst ut av proposjoner etter at 1 mill mennesker har flyttet inn til Brisbane de siste 5 årene.

Ser at været ikke her helt til å stole på i Norge med vår allerede i februar, forsto det sånn at Hanne Mali og Eigil har spilt golf ute i 10 grader og sol. Det er ikke til å stole på her heller for nå har det regnet mer på fem dager enn det har gjort de siste fem årene (i hvert fall i følge mannen i gata) og ikke er det så varmt som det pleier å være heller. Men skal ikke klage for vi har mellom 20 og 30 grader hele tida. Og at det har regnet litt er bare bra, byen har alvorlige problemer med vannmangel for det skal bare være 30% igjen av vannreservene. Dette har ført til mange reguleringer over bruk av vann, f.eks. er det bare lov til å dusje i 2 minutter, bruke greywater (vann som blir til overs når man f.eks. vasker grønnsaker) til å vanne planter, vaske klær en gang i uka og det venter safitge bøter på husstander som bruker mer enn 140 liter vann i døgnet pr. pers. Vet ikke om det kommer til å bli vanskelig eller ikke, for enda har vi ingen formening om hvor mye vann vi bruker om dagen.

KarlKleive.com © 2019 All Rights Reserved