Great Barrier Reef, Australia

Nå har vi kommet oss til Antigua i Guatemala. En utrolig søt liten by en liten time utenfor Guatemalas hovedstad Guatemala City. Byen ligger i en dal med vulkaner rundt, alle gatene i byen er lagt med brostein og vi bor hos en familie på tre. Bestemor (alder uvisst), mor på 34 og en sønn på 16. De tar inn studenter, så vi er tre studenter nå, men det kommer to til om noen uker. Så tilsammen (med familiens hushjelp som forøvrig lager frokost og lunch til oss hver dag i tillegg til å re opp sengene og vaske) teller husstanden 9 når resten av studentene velter inn.

Ida ble syk i Los Angeles og pushet 40 i feber (103,7 Fahrenheit). Så vi fulgte Elisabeth (Idas mor) sitt råd om å gå til legen i Amerika istedenfor å vente til vi kom til Guatemala. Veldig bra råd og mye kudos til Idas mor for det. Vi fikk i samme slengen møtt det Amerikanske helsesytemet hvor det første spørsmålet fra skranken lød “do you have insurance?”. Vi hadde slett ikke helseforsikring i Amerikansk forstand, så det ble å fylle ut en masse skjemaer med “SELF-PAY” stemplet overalt og betale det hvite ut av øyet for til sammen 7-8 minutters konsultasjon med legen. Vi regner dog med å få tilbake pengene vi betalte (et par hundre dollars) på reiseforsikringen. Vi brukte altså en hel dag av de to vi hadde til rådighet på venting både hos legen og på apoteket – hvor vi skulle skaffe en hestekur av antibiotika.

På min gebursdag dro Preben og jeg på oktoberfest i LA. Det vanket champagne på hotellrommet innen vi tok taxi til oktoberfest hvor ett litersglass med øl ventet oss. En syk Ida og en fyllesyk Karl dagen derpå betydde at vi ikke fikk sett mye av LA bortsett fra hotellets fire vegger.  

Idag er altså første dagen i Antigua. 2 timer skole ble etterfulgt av fotballmatch mellom studentene og lærerne (7´er fotball på 11´r bane ) som endte 6-6 på Antigua stadion. Jeg kan ikke påberope meg god form etter en måned i bil m/junkfood i USA, men jommen scoret jeg ikke det første målet etter at jeg kom inn på banen. 😉

KarlKleive.com © 2019 All Rights Reserved