Great Barrier Reef, Australia

New Zealand var en flott opplevelse, og de to ukene gikk veldig fort. Vi brukte mye tid paa aa slappe av og vaere ute i frisk luft. Vi fisket, gikk paa fjelltur, saa isbreer, vulkaner, smaa vann, store vann, svarte svaner, ender, mount doom, hobbitton osv osv. Hadde noen dager i Brisbane for aa si hadet til vennene vaare der for vi satte nesen nordover mot Beijing.

 Naa har vi snart vaert her ei uke og byen har gitt mye mer enn vi hadde forventet. Den foerst dagen brukte vi i den fobudte by etter aa ha blitt lurt trill rundt av en gjeng ricshaw-kjoerere. Vi fant oss en guide (eller han fant vel egentlig oss) som fortalte oss baade litt om historien til omraadet og om hva alle dragene, tegnene og formene betyr. Hoydepunktet paa turen vaar var likevel dagen vi dro paa den kinesiske mur. Himmelen var blaa, solen skinte og det hadde kommet nysnoe paa natten. Det var mur saa langt oyet kunne se og enda litt til. Hvis noen av dere noen gang faar sjansen er det absolutt verdt det! Vi er ogsaa heldige med aarstiden, det er ganske kaldt..men nesten ikke vestlige turister. Dagen etter dro vi opp for aa se paa OL-anleggene. The birdsnest og the water cube saa like storslaatte ut som paa TV. Vi bestemste oss for aa gaa inn paa stadion som viste seg aa vaere full av kinesiske turister. Vi var de eneste vestlige, og ble like store turistatraksjoner som OL-maskottene. Det kom kineser etter kineser etter kineser som ville ta bilde sammen med oss. Det var litt morsomt i begynnelsen men ble litt mye i lengden;) Vi har ogsaa gjort mye mye mer, men skal paa et kung fu – show som begynner om 20 min.

Vi sees plutselig i Norge!!

 Ida og Karl

KarlKleive.com © 2024 All Rights Reserved